Gardiner er ikke raketvidenskab

Det kan i første øjekast virke som en større udfordring at sætte gardiner op – men det behøver det faktisk ikke at være. Internettet byder på et væld af guides og vejledninger, både som blogindlæg og videoer, så der er rigeligt med hjælp at hente, så du hurtigt kan få sat dine nye drømmegardiner op.

Vi giver dig her et hurtigt overblik over, hvilket forberedelsesarbejde, du bør gøre dig – og hvordan du så får hængt gardinerne op.

 

Opmåling inden opsætning

Det er selvsagt, at man skal have styr på størrelsen på vinduet, når man skal vælge de rette gardiner. Inden du bestiller dine gardiner, så husk at måle godt efter, så gardinerne kommer til at hænge præcis, som du havde tænkt dig. Mål både bredden og højden af vinduet, og hvis vinduet ikke har ens bredder/højder, gå da med det korteste af målene.

Du skal også huske at tage højde for, om gardinerne skal røre gulvet eller ej, eller om de skal bølge når de er rullet for. For begge gælder det nemlig, at du skal lægge lidt ekstra til bredden/højden af vinduet.

Det kan også være en ide at få en såkaldt “gardinbus” hjem til dig, så du er sikker på at vælge de helt rigtige gardiner.

 

Sådan monterer du dine gardiner

Først skal beslaget (hvis du har bestilt folde-, rulle- eller plisségardiner) monteres. Monteringsbeslaget kan se lidt anderledes ud, afhængigt af hvilket gardin, du har valgt, og det er også afhængigt af beslaget, om det skal hænge øverst i siderne eller i toppen af vinduesrammen.

Herefter kan gardinet monteres, enten ved at klikke den medfølgende topboks ind i beslaget, eller ved at sætte en stang fast i beslaget (ved rulle- og foldegardiner).

Og voilà – nye, selvophængte gardiner!