Der er flere end man lige tror, som går rundt og er kede af deres tænder, fordi de er skæve. Det er ikke nødvendigvis fordi alle tænderne er skæve, eller at det er noget andre lægger tydeligt mærke til, måske er der bare tale om en enkelt tand som skiller sig ud i forhold til de andre, og som man derfor føler, at alle ser.

Selvom det er gratis at gå til tandlægen i Danmark indtil man fylder 18 år, er det ikke alle der har benyttet sig af denne service, eller er blevet tilbudt muligheden for at få bøjle inden da. Nogle måske fordi de syntes det var flovt at have bøjle på i folkeskolen, andre fordi de egentlig var ligeglade med hvordan deres tænder så ud. Men når man bliver ældre, kan det sagtens ske, at man ikke længere er helt så ligeglad. Vores smil er jo vores visitkort, vores første præsentation af os selv, og vi vil derfor gerne have, at vores tandsæt skal være perfekt og lige.

Billede af ung kvinde med et lige tandsæt

Det er dog de færreste, som vælger at få bøjle på som voksne. Det er noget som normalt tager år, før man er færdig, det er noget der skæmmer ens udseende, og for personen, der bærer bøjlen er det også noget der mærkes tydeligt. Men der er faktisk kommet en anden løsning, nemlig LiteWire tandretning. LiteWire tandretning er også en form for bøjle, men den er langt mere diskret end fx togskinner. Den er utydelig, næsten helt gennemsigtig, og så skal man kun have den på i ca. et halvt års tid. Dette betyder, at det ikke er noget der kommer til at være tydeligt, samtidig med det ikke behøver at genere i længere tid.

Overvejer du at få lavet en sådan tandretning, kan du forsøge at kontakte en dygtig og habil tandlæge i Vangede. Disse kan hjælpe dig med at vurdere, om det er nødvendigt, og de kan guide dig igennem processen. Det er ikke alle tandlæger der tilbyder behandling med Litewire. Man skal have en speciel interesse for tandretning, og være certificeret for at få lov at bruge denne tandregulering. Det er derfor ikke alle tandlægeklinikker som udfører denne behandling. Du kan også opsøge en kyndig og erfaren tandlæge i Gentofte, til at udføre denne behandling. Ring eventuelt til klinikken først for at sikre, at de har gode erfaringer med denne tandretning.

Ibfelt+ Tandklinik Gentofte
Baunegårdsvej 1
2820 Gentofte
39 65 21 04