Hvad er epoxygulv?

Du tænker nok, at epoxygulv kun er noget, du støder på, når du kommer forbi et værksted, en virksomhed eller noget helt tredje. Men det er også blevet moderne at bruge det i hjemmet, såsom i køkkenet eller badeværelset! Epoxygulv er nemlig robuste og slidstærke og enormt nemme at gøre rent. Overfladen tåler nærmest alle rengøringsmidler, og hverken væske eller mad trænger igennem den. Epoxygulv samler heller ikke snavs eller fugt, og er en lækker glat overflade, der fås i alverdens farver og strukturer.

Kan epoxy lægges ovenpå fliser og klinker?

Har du i forvejen nogle fliser eller klinker, og overvejer du at skifte dem ud med epoxygulv? Så kan du faktisk, med noget forarbejde, blot lægge epoxy ovenpå dit nuværende gulv! Først skal du bare slibe fliserne, så de matteres, og dernæst vasker du dem. Vil du lægge epoxy på badeværelset, skal du også vaske med eddikesyre. Sørg for at få fjernet alt snavs og skidt, kalk osv., så når fliserne er rene og tørre, kan du uden problemer give dem en omgang hæftegrunder. Når grunderen er tør, kan du endelig lægge epoxy ovenpå fliserne! Har du dog ingen erfaring med lignende opgaver, kan det være en god ide at få hjælp hos en professionel maler, der kan lægge epoxy gulv.

Fordelene ved epoxygulv

Epoxygulv er altså enormt robust og slidstærkt, som gør det en stor fordel som gulv. Det giver også en anderledes effekt med et råt/rustikt look, men også glans, og så kan du finde det i alle farver! Da hverken mad eller væske kan trænge igennem overfladen, og siden overfladen nærmest tåler alle rengøringsmidler, er det også enormt nemt at rengøre gulvet, sådan at det forbliver skinnende rent! Det er ofte de mest attraktive fordele ved epoxygulv, der har gjort det et interessant og populært valg i hjemmet.