… mange forskellige mere eller mindre præcise historier om dine vaner, dit helbred, din kost og din generelle sundhed. Hos din tandlæge i Rødovre, der tilbyder vi at drøfte vores observationer med dig. Almindeligvis indleder vi dog altid en undersøgelse med at spørge dig selv, hvad du har bemærket i forhold til dine tænders ve og vel.

Det er en stor hjælp for os, at du informerer os om din medicin, sygdomme, graviditet, stress eller uheld. Det giver os yderligere hjælp til at målrette vores undersøgelse.

rodbehandlinger

Det bedste udgangspunkt er et sundt og funktionsdygtigt tandsæt, og det vil vi ofte se, hvis du er sund og rask, spiser sundt og har en god daglig rutine med tandhygiejne. Desværre er det ikke altid sådan et billede, vi ser.

Noget af det, tænderne fortæller om, er et for stort indtag af syreholdige drikke og syredannende kost. Vi vil se kedelige ætsninger og grimme misfarvninger i tænderne. Når vi ser disse tegn, vil vi tilbyde en drøftelse af kostvaner og tandpleje. Vi vil også tilbyde hjælp til at lægge en plan for behandling af dine tænder og evt. genopbygning ved svære skader.

Hvis du har for meget mavesyre og sure opstød eller ofte kaster op på grund af evt. spiseforstyrrelse, vil vi også se syreskader på dine tænder. Her vil vi tilbyde et samarbejde med din praktiserende læge for at komme problemet til livs og forhindre yderligere skader på dit tandsæt.

Ved almindelig varieret kost vil spyttet i mundhulen skylle det meste syre væk. Det sker ikke, hvis du lider af mundtørhed. Lidelsen kan opstå ved sygdom, medicinforbrug, særlig hård fysisk træning eller behandling mod f.eks. kræft. Det er bedst at kende årsagen, når vi skal finde en løsning på problemet og vejlede dig i at sikre dine tænder.

Vi undersøger dine tænder, og vi undersøger også mundhulen, som er det miljø, tænderne skal klare sig i. Tegn som tørhed, infektion, læsioner, misfarvning, ætsning, hævelse eller dårlig ånde vil fortælle os, at noget ikke er, som det bør være. Begyndende diabetes eller et nedsat immunforsvar efterlader tydelige tegn i din mundhule. Uanset om tilstanden er forbigående eller langvarig, kan vi give dig gode råd til at passe dit tandsæt bedst muligt i situationen.

Du vil få tilbudt vejledning og hjælp til alle de forhold vi observerer, og som dine tænder fortæller om; men du beslutter altid selv, om du vil tage imod vores tilbud.

Tandlægerne I Carlsro I/S
Tårnvej 219 st
2610 Rødovre
36703167