Indret altanen med planter og skærm af for storbyens larm

Har du en altan? Så ved du måske, at altaner kan være svære at indrette, især hvis de er små. Altaner i København er ofte meget små, og de kan være svære at indrette, men der findes heldigvis en simpel løsning til at give din altan mere liv, uden det behøver at optage for meget plads.

At dekorere altanen med planter er en ret god løsning til at skabe nyt liv og samtidig skærme af for storbyens larm og kæmpe betonblokke i nabolaget.

Dekorer altanen med altankasser

Fordelen ved altankasser er, at de kan svæve og hænge udover altanen på rækværket, så de ikke fylder på selve altanens areal. Men de kan også bruges i DIY-projekter, hvor du bygger din egen stående altankasse eller blomsterkasse, hvilket kun tilføjer indretningen mere charme og sjæl. Derudover behøver denne løsning heller ikke optage meget plads, da det er op til dig selv, hvor stor en altankasse, du ønsker på din altan.

Lav din egen altankasse og spar penge på altanindretningen

Det er både nemt og billigt, at stable sin egen altankasse på benene. Alt du skal bruge er blot en altankasse fra byggemarkedet, pottemuld og blomster, planter eller krydderurter af eget valg. Hvis den skal kunne stå selv, skal du i gang med en lidt mere kreativ løsning med hobbylister eller bjælker af træ, som du kan lave til ben.

Du kan også lave en stående blomsterkasse af træbrædder. Dette projekt kræver dog lidt flere materialer og håndværkskompetencer, eftersom du skal bruge forskellige længder af træ, skruetrækker og skruer, træbrædder, bundplanker og lægter og selvfølgelig selve indholdet til kassen. Husk, hvis du bygger en blomsterkasse, skal der ligges en fiberdug eller plastikdug ned i den for forsegle indersiden, så jorden ikke smuldrer ud gennem brædderne.