I dag er mange mennesker begyndt at blive opmærksomme på, hvor miljøskadeligt mange rengøringsmidlers indhold er, og det er derfor tid til at se sig om efter bedre alternativer, hvilket denne artikel vil gå i dybden med.

Selvom skrap kemi måske letter din rengøring en smule, kan det alligevel være en stor fordel at bruge et par minutter ekstra på at lave din egen blanding, der både er mindre skadelig over for miljøet og din egen sundhed.

  1. Desinficerende spray

Hvis du ønsker at fjerne bakterier fra en overflade, er en af de bedre metoder at gøre brug af en desinficerende spray. Du kan let selv blande din egen spray, hvilket du blot skal bruge 3,5 dl vand, 1,5 spsk. Æblecidereddike og 20 dråber lavendelolie.

 

  1. Alternativ afløbsrens

Hvis du har problemer med et stoppet afløb, kan du i stedet for at gøre brug af de stærke afløbsrens, der kan købes, prøve dig ad med at hælde kogende vand ned gennem røret. Hvis det stadig ikke har fjernet tilstopningen, kan du prøve at holde 0,5 dl natron i afløbet og derefter 2 dl æblecidereddike. Skyl efter dette med kogende vand.

 

  1. Glasrens

Hæld æblecidereddike eller vodka i en flaske og brug det til at pudse spejle og glasoverflader med. Tør derefter af med et viskestykke, hvorefter dine spejle og glasoverflader vil være skinnende.

 

  1. Afkalkning

Hvis du skal have afkalket din vask, kan du bruge noget så simpelt som en citron til arbejdet. Det eneste, du skal gøre, er at skære den over på midten og køre den rundt i vasken. Vask slutteligt af med vand og lidt sæbe.

 

  1. Mikroovnsrens

Hvis du gerne vil rense din mikroovn efter for snavs og indtørret mad, skal du blot hælde 2 dl vand og 2 dl eddike i en skål. Dernæst stil skålen ind i mikroovnen, hvorefter du tænder for den og lader væsken koge i 3 minutter. Derefter kan du let fjerne skidt og snavs med en tør klud.

Fordele ved en sund rengøring

Fordelene ligger selvfølgelig i, at du ikke udsætter hverken naturen eller dig selv for kemikalier, hvorfor du vil kunne gøre rent med god samvittighed. Derudover kan du potentielt også spare penge på at lave dine egne rengøringsmidler, så hvorfor ikke give det et forsøg?

Få rengøringshjælp

Hvis du synes, at rengøring kan være et uoverskueligt projekt, så kontakt et firma, der er specialiserede inden for dette område og tilbyder rengøringshjælp. Herved sikrer du også, at det bliver gjort til perfektion og med de rette midler taget i brug.