Tips før flisearbejdet

Flisearbejde kræver tålmodighed og et godt håndværk for et pænt resultat, men der er går også mange overvejelser til at vælge de rigtige fliser. Derfor er det et godt råd, hvis du skal lægge fliser i et stort rum som køkkenet eller stuen, at det ofte er pænt med store fliser, der fylder meget. Skal du derimod lægge fliser i et lille rum som et badeværelse eller et lille bryggers, er det ofte pænest med mindre fliser. Dog kan det variere meget fra rum til rum og forskellig smag. Alt efter indretningen, kan alle fliser gå an i de fleste rum.

 

Tænk på fremtiden

Det andet råd er at tænke på farver og vedligehold. Det er vigtigt, at du vælger en farve, som du er glad for nu, men også en farve, du kan holde ud at se på hver dag i mange år, og en farve, som du ikke bliver hurtigt træt af. Tag dig derfor god tid og vælg en farve til dine fliser i god tid, inden du skal bruge dem, så du ikke ender med en forhastet beslutning. Overvej også gerne, hvilke farver der eller vil passe godt ind i resten af boligen. Vedligehold af fliser er vigtigt og nogle fliser kræver mere vedligehold end andre.

 

Køb altid flere fliser end beregnet

Råd nummer tre er, at du altid skal købe lidt flere fliser, end du regner med at bruge. Der kan nemlig opstå situationer, hvor fliserne kan gå i stykker i en fliseskærer, når der laves flisearbejde. Hvis flere af dine fliser går i stykker under flisearbejdet og du ikke har købt ekstra, kan du være uheldig, at der udsolgt af netop dine fliser, eller der er lang ventetid på levering. Køb derfor altid ekstra fliser til dit flisearbejde.