Hvilke havefliser skal man vælge?

Har du bestemt dig for, at du skal have lagt fliser, er du sikkert blevet opmærksom på, at der er mange overvejelser, du skal gøre dig i forbindelse hermed. Det kan være svært at finde rundt i, og derfor får du her et par gode råd til, hvad du skal overveje, inden du vælger dine fliser.

 

Vælg den rigtige type af fliser

At du har valgt de rigtige fliser, har stor betydning for resultatets endelige udtryk. Men der er efterhånden et stort og bredt udvalg af forskellige havefliser, så hvilke størrelse og form skal man vælge? Overordnet set kan man sige, at store fliser ofte er bedst til store haver, da det kan få arealet til at synes mindre. Omvendt er små havefliser ofte gode til små arealer, da det omvendt vil få haven til at synes større. Udover størrelse kan du også tænke på formen. Aflange fliser kan f.eks. få arealet til at synes langt og smalt eller bredt og kort. Tænk derfor altid på din haves størrelse, når du skal finde de perfekte fliser.

 

Vær opmærksom på belastningen

Når du skal vælge belægning til din indkørsel eller terrasse, er det vigtigt, at du overvejer, hvilken form for belastning disse fliser vil få. Alt efter om det er til terrassen eller til indkørslen, vil der være forskellig belastning og dermed forskellige kraver til tykkelsen på fliserne. Når du skal have belægning eller fliser til indkørslen, skal du altså være ekstra opmærksom. Først og fremmest skal der være et passende underlag, som kan understøtte belægningen, og derudover skal stenene også have en vis tykkelse.

 

Overvej, om det bedre kan betale sig at få hjælp

Du kan med fordel også overveje, hvem der skal hjælpe med at lægge fliserne. Det kan være et hårdt og omfattende arbejde, og derfor anbefales det altid, at du tager en professionel brolægger med på råd. Derudover kan du også få en brolægger til at udføre arbejder, så du er sikret, at det bliver ordnet hurtigt og effektivt, og du slipper for selv at bakse med arbejdet.