Stikkontakter udenfor?

Vejret i Danmark er lunefuldt, selv om sommeren, og derfor valfarter de fleste ud i af haven, så snart solen titter frem og temperaturen overstiger de magiske 15 grader. Det gælder om at få det meste ud af solens varme stråler, før den næste regnsky triller henover himmelen. Terrasser med hyggelige havemøbler og loungeområder er blevet en del af boligen hos mange husejere, og vi bruger meget tid på at gøre den hyggelig og behagelig for at skabe de optimale forhold de få uger om året, vi får glæde af den.

 

Få mere ud af din terrasse med stikkontakter

Når solen titter frem, rykker vi gerne hele hjemmekontoret ud i baghaven for at suge de værdifulde solstråler til os. Men når batteriet på computeren begynder at blinke efter få timers arbejde eller mobilen går i sort, mens man var ved at vinde over modstanderen i Wordfeud, er det irriterende at skulle rykke hele molevitten indendørs igen. I stedet for at lede desperat efter den forlængerledning, du VED, du har et sted bare for at finde ud af, den ikke er lang nok, så overvej lige at have stikkontakter til rådighed PÅ din terrasse.

Med stikkontakter på terrassen slipper du for en forhindringsbane af forlængerledninger, og du kan desuden nemt forlænge de lune sommeraftener med hyggelige lamper, god musik og måske endda en lækker omgang hjemmelavede vafler – sprøde og lune lige fra vaffeljernet.

 

Fra tanke til handling – skal du bruge en el installatør?

Når de mange fordele ved udendørs stikkontakter er gået op for dig, kan der ikke være langt fra handling. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at der er visse elinstallationer, der skal klares af en autoriseret el installatør, herunder blandt andet montering og udskiftning af udendørs stikkontakter. Bor du i eller omkring Lyngby, kan du med fordel ringe til Lyngby El-Team, der har stor erfaring med blandt andet udendørs elinstallationer, mens du kører afsted mod det lokale byggemarked. Selvom du ikke selv må montere kontakten, kan du nemlig sagtens gå i gang med forarbejdet – fx ved at købe de rette el-artikler.

 

Hvad skal bruges?

For at få strøm på terrassen skal du bruge stikkontakter egnet til udendørsbrug, som du kan få i mange forskellige prisklasser. Derudover skal du bruge et kabel, der er godkendt til nedgravning samt en dækplade, hvis kablet ikke skal graves længere ned end min. 35 cm. Graves kablet dybere ned, er det ikke et krav, at kablet er beskyttet, men markeret med fx et dækbånd, der advarer om, at der foreligger stærkstrøm ned i jorden. Alle regler har din lokale el installatør styr på.

Når du først har fået stikkontakter installeret på din terrasse, vil du uden tvivl få mere ud af de lune dage, hvor du kan tage dit arbejde, din yndlingsserie, hyggelige lamper og måske endda vaffeljernet med udenfor og på den måde skabe en hyggelig oase for hele familien.