Sådan passer du på din elbil

Efter bilsalget af elbiler er eksploderet i løbet af de seneste år, skal værkstederne selvfølgelig også kunne følge med og udføre det rette service på bilerne.

Her er det vigtigt, at man vælger en god serviceaftale med et værksted, som har erfaringen og ekspertisen til at udføre service på elbil.
Selvom elbiler ikke har en forbrændingsmotor som almindelige biler, er et elbil service faktisk ikke så forskelligt fra et almindeligt serviceeftersyn. Ved et service på elbil kontrolleres batteriet, bremserne, trækaksel og manchetter.

 

Hold bremserne effektive

Elbiler er anderledes bygget end almindelige biler, der kører på brændsel, hvilket har betydning for bremserne. De fleste elbiler motorbremser, hvilket betyder, at bremserne bruges meget mindre, og det er derfor vigtigt at holde dem i gang, hvis man vil undgå, at skidt og rust samler sig på bremserne. Når der samler sig rust og snavs på bremserne, kan det gå ud over bilens bremseevne.

For at holde bremserne ved lige, er det en god idé at bremse hårdt op en gang i mellem, for at sikre, at bremserne virker som de skal, og for at forhindre snavset i at sætte sig fast.

 

Skån batteriet – så holder det længere

Elbiler er afhængige af, at batteriet holder strøm i lang tid. Derfor er det også vigtigt at kende til de mest optimale måder at lade batteriet på.

Undgå at presse batteriets evne for meget. Det er hverken godt at lade batteriet blive helt fladt, inden du lader det, eller at lade bilen holde i opladeren alt for længe. Undgå også at bruge for mange hurtigopladere – det er praktisk, når du har travlt, men det kan slide mere på batteriet på længere sigt.
Når det er koldt, er batteriet ekstra presset, så pas på med for hurtige accelerationer.
Overvejer du at anskaffe dig en lader i hjemmet, er det en god idé at få en lader, der lader skånsomt og sikkert, så batteriet har de bedste vilkår.