Tapetsering for nybegyndere

Mange tror, at det er svært at sætte tapet op, men det er slet ikke tilfældet. Det kan du sagtens selv kaste dig ud i. Det eneste der kræves er tid samt det rigtige værktøj. For at hjælpe dig godt på vej, har vi lavet en lille guide til dig, som du kan følge step by step og komme helt i mål med tapetseringen.

 

Indkøbsliste til tapetsering

Inden du kaster dig ud i tapetsering, skal du have fat i det værktøj, du skal bruge. Sørg for, at du har det hele fra start, så du ikke lige pludselig er klar til næste skridt, men står og mangler et stykke værktøj. Det, du skal have fat i, er:

  • Malerrulle
  • Tapetklister
  • Hobbykniv
  • Tommestok
  • Tapetbørste

 

Alt kan købes i dit lokale byggemarked, og når du har fået fat i tingene fra ovenstående liste samt det tapet, du gerne vil have sat op, så er du klar til at gå i gang med tapetseringen.

 

Guide til tapetsering

Her får du en trin for trin guide til tapetsering af vægge, som du kan følge, når du springer ud i projektet.

Trin 1: Forarbejdet

Først skal du have styr på forarbejdet. Sørg for at væggen er i god stand, så ujævnheder eller huller spartles.

Trin 2: Mål og planlæg arbejdet

Mål op, så du finder ud af præcist hvor meget tapet, du skal bruge.

Trin 3: Smør tapetklister på tapet

Brug tapetkosten til at smøre klister på tapetet. Begynd altid midt på tapetet og arbejd dig ud. Desuden skal du huske, at smøre helt ud til kanten, så du får det bedste resultat. Fold herefter banen både nederst og øverst ind på midten, imens den trækker.

Trin 4: Tryk banerne fast på væggen og glat ud  

Nu skal du trykke banerne fast på væggen. Start med at skille den øverste foldning fra tapetet og pres den fast på væggen. Glat den ud med det samme. Herefter skal du gøre det samme med den nederste foldning.

Trin 5: Fjern overskydende tapet

Fjern overskydende tapet ved at skære. Herefter skal du skære til, så der bliver plads til døre, vinduer og lignende.