Allerede fra vi er helt små, lærer vi, hvordan vi skal børste vores tænder. Vi skal huske at børste alle tænderne, også dem helt bagerst i munden. Vi skal huske at køre tandbørsten rundt i små cirkler i hele munden, og huske at børste tænderne på både ydersiden og indersiden. Og så skal vi huske at børste tænderne to gange om dagen, i to minutter af gangen. Men der er nogle ting ved tandbørstning, som kan være med til at skade vores emalje. For eksempel må du ikke børste dine tænder mere end højest tre gange om dagen, og du skal desuden passe på med at skurre tandbørsten for hårdt mod tænderne. 

Tandbørstning

Når du vælger din tandpasta, må du ikke vælge en som er med til at blege dine tænder. Der er nemlig som regel små korn i, som slider på emaljen, hvilket i længden gør, at du ødelægger dine tænder. Er du i tvivl om hvilken tandpasta der er bedst at bruge, kan du forhøre dig ved en kyndig og professionel tandlæge i Kolding, så kan de guide dig til hvilken tandpasta, der passer bedst til dig.

Derudover må du ikke børste tænder lige efter du har drukket syreholdige drikke, som for eksempel cola og juice, da dette også er med til at ødelægge din emalje. Helt op til halvanden time efter du har drukket syreholdige drikke, vil din emalje være blødere end normalt, og derfor mere sårbar for tandbørstning. Men derfor ved vi stadig alle, hvor skadeligt disse drikke er for vores emalje, så i stedet for at børste dem, så skyl blot munden med vand, så du får skyllet alt syren ud af munden.

Efter du så har fået børstet dine tænder, skal du ikke skylle efter med vand. Hvis du gør dette, vil du nemlig skylle fluoren væk. Fluor er noget der er tilsat i tandpastaen, som er med til at beskytte vores tænder. Så for at lade tænderne være beskyttet mest muligt, så lang tid som muligt, så undlad at skylle efter tandbørstning. Er du i tvivl om, om du børster dine tænder ordenligt, kan du tage kontakt til en kompetent og erfaren tandlæge i Bramdrupdam, så denne kan fortælle dig helt præcist, hvordan du skal gøre.

Tandlæge Mike Funder ApS

Slotsgade 9

6000 Kolding

75 52 00 56