Dette indlæg er sponsoreret. 

Der kan være mange gode grunde til at kaste sig ud i et gør-det-selv-projekt. Dog er der visse ting, du skal være opmærksom på, inden du påbegynder dit projekt. Mange ting kan gå galt, og det kan ende med at blive dyrere, end hvis du havde hyret en professionel tømrer til opgaven. Derfor kan det godt betale sig at sætte sig ind i, hvad du selv må og ikke må. Grundlæggende må du lave meget tømrerarbejde selv.

Når det kommer til bærende konstruktioner i et hus, skal du rådføre dig med en ekspert, så du får præcise beregninger og dermed undgår alvorlige konsekvenser f.eks. at dit hus sætter sig eller revner. Også montering af nye vinduer kan være vanskeligt. Gøres dette forkert, er der risiko for utæthed, indtrængning af insekter og skimmelsvamp.

 

Fordele og ulemper ved gør-det-selv-arbejde

Først og fremmest kan det være billigere at gøre det selv sammenlignet med at få en professionel til at fikse det. Desuden kan det være et hyggeligt projekt, som du eventuelt kan udføre med hjælp fra dine børn. Gør-det-selv-opgaver kan derfor samle familien om et fælles projekt. Et gør-det-selv-projekt er også mere autentisk og unikt, da det er lavet af dig selv. Dog ligger ansvaret ene og alene på dine egne skuldre – også når noget i processen går galt. I værste fald kan et gør-det-selv-projekt blive en både træls og dyr affære.

 

Fordele og ulemper ved at hyre en professionel

Vælger du at hyre en tømrer, betyder det, at du kan få rådgivning og vejledning, inden projektet startes. Måske er det nødvendigt med nogle ændringer, for at dit projekt bliver holdbart, eller måske en professionel tømrer har en bedre løsning til det problem, du gerne vil have fikset?

En tømrer har mange års erfaring og kan derfor tilbyde dig en sikker løsning af god kvalitet. Den eneste ulempe, der er ved at hyre en professionel, er, at er prisen er lidt højere. Dog er det en pris, der er værd at betale, da kvalitetssikrede materialer, professionel rådgivning, vejledning og udførelse er altafgørende ved tømreropgaver.