Hvorfor skal du overveje et malet trægulv?

De malede trægulve er for alvor ved at vinde indpas i den moderne indretning. Det er et let greb til at få skabt en unik og særlig atmosfære i et rum. Rent praktisk er det en løsning at male dit gulv, hvis det er for tyndt til at slibe. Men rent æstetisk er gulvmaling en god metode til at få løftet det designmæssige niveau i din bolig.

 

Hvordan maler du et trægulv

Inden du kontakter en maler, så skal du vide, at du nemt og billigt kan gøre det selv. At give gulvet et nyt, farverigt udtryk kræver nemlig ikke nødvendigvis en professionel erfaring.

 

Først skal du sørge for at rengøre gulvet grundigt og slibe det øverste, fine lag af. Herefter kan du prøvemale små områder for at tjekke farven og kontrollere malingens effekt. Hvis malingen nemt kan skalles af, ved du, at gulvet skal totalafslibes, inden du kan fortsætte projektet.

 

Inden du maler, er det også vigtigt, at du kender til træsorten. Tropiske sorter bør ikke males, da de indeholder alt for meget olie til, at det ville fungere. De klassiske, danske træsorter er dog ret modtagelige overfor maling. Du bør benytte en akryl- eller oliemaling til formålet. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte din lokale maler og få lidt professionel rådgivning med i bagagen.

 

Hvilken farve skal du vælge?

Der er naturligvis ingen regler for, hvilken farve du må og ikke må vælge til dine gulve. Hvis du har en yndlingsfarve, er det en god idé at benytte den, da det giver dit hjem et personligt præg. Du kan også vælge farven ud fra effekten. Lyse farver åbner rummet op og får det til at fremstå større. Mørkere toner binder rummet godt sammen og skaber en hyggelig stemning.