Sådan kan du sikre din kloaks fremtid

Det er de færreste, der dagligt tænker over, om deres kloak har det godt. Men det er vigtigt at skænke din kloak en tanke en gang i mellem, da en dårlig kloak kan skabe mange problemer for din bolig.

Derfor er der også mange fordele ved en strømpeforing i forhold til en kloakrenovation. En strømpeforing er billigere og kræver ikke et omfattende gravearbejde. Derfor er det også lettere for et kloakfirma at fikse din kloak, da dine kloakrør ikke skal graves op. Generelt har strømpeforede rør en levetid på 70-100 år, og det er derfor en god og holdbar løsning.

 

Sådan passer du din kloak

Hvis du gerne vil passe godt på din kloak, er der nogle ting, du regelmæssigt kan gøre, som sikrer dig en god kloak fremadrettet. Du kan blandt andet rense gulvafløbet indvendigt, lade være med at hælde stegefedt, maling, terpentin, olie eller andet i kloakken, lade være med at smide vatpinde, hygiejnebind, bomuldsrondeller eller lignende i kloakken, så den ikke stopper. Gå udendørs og tøm dine brønde for gamle blade, rester af sand mindst en gang om året. Hvis kloakken bliver for stor en opgave for dig, kan du kontakte en kloakmester, som kan hjælpe dig med at rense din tilstoppede kloak.

 

Sådan renser du selv dit afløb

Hvis du vil gøre noget godt for din kloak, kan du rense den selv og se, om det kan løse nogle af dine kloakproblemer. Start med at hælde kogende vand ned i afløbet, gerne 1-2 liter for at rense det godt igennem og løsne skidt og snavs, som har det med at sætte sig på tværs. Brug herefter en flaskerenser, som kan komme rundt i afløbets gange, og som kan komme det genstridige skidt til livs. Sådan vedligeholder du din kloak. Hvis dette stadig ikke hjælper på din kloak, så bør du overvejet at kontakte en kloakmester.