Vinylgulv vs. linoleum – Er der forskel?

Ved du hvad forskellen på vinylgulv og linoleums gulv er? Mange er i tvivl om den præcise forskel på de to slags gulve, men det er faktisk vigtigt, at du ved, hvad forskellen er, for det er bestemt ikke lige meget, om du vælger vinylgulve eller et linoleumsgulve. Læs med her, og find ud af mere om de to typer.

Vinylgulve

Fliser i vinyl giver et flot og solidt resultat, og det kan bruges i mange forskellige indendørs rum. Vinylgulvet har en lyddæmpende effekt i rummet, og det føles blødt at gå op. Derudover er vinylgulve vandtætte og modstandsdygtige overfor pletter og fugt, hvilket gør det særdeles velegnet til toiletter.

Montering af vinylgulve er desuden let, da det foregår med et kliksystem, og du kan derfor sagtens selv kaste dig ud i projektet uden særlige forkundskaber eller behov for særlige redskaber.

Linoleumsgulve

Linoleum er et naturprodukt, som føles blødt at gå op. Det er ligeledes et solidt gulv, men det tåler ikke vedvarende fugt, og derfor er det ikke et oplagt valg til eksempelvis dit badeværelse, men vil derimod fungere godt i dit køkken. Linoleumsgulve skal limes fast på underlaget, hvilket gør, at det kan være svært at montere helt korrekt på egen hånd.

Fælles for gulvene er altså, at de har en høj slidstyrke, og de er begge et oplagt valg, hvis du er på udkig efter et pænt og langtidsholdbart gulv til din bolig. Kort fortalt er linoleum lidt hårdere, imens vinylgulv er mere modstandsdygtig overfor pletter og fugt. Som tommelfingerregel kan du gå efter, at hvis dit gulv bliver udsat for vand og andre flydende væsker, skal du vælge et vinylgulv frem for et linoleumsgulv. Har du brug for mere viden eller rådgivning om, hvilket gulv, der vil passe bedst til dine behov, anbefales det, at du tager en snak med en fagmand, som kan sætte dig grundigt ind i forskellene.