Disse ting kan du selv gøre for at sænke din varmeregning

 

Synes du, at din varmeregning er for høj?

Hvis du oplever, at din varmeregning er for høj, selvom dit forbrug måske ikke ser så anderledes ud fra alle andre, er der heldigvis nogle ting, du kan tjekke, for at sikre dig, at alt er, som det skal være. Du kan endda være heldig at finde måder, hvorpå du med enkle justeringer selv kan få forbruget ned og få sænket din varmeregning.

 

En ualmindelig høj varmeregning er som regel mere eller mindre bare penge ud ad vinduet, og derfor er det naturligvis en god idé at holde styr på, hvad den høje varmeregning er forårsaget af, og hvordan du selv kan fikse det

 

Hvorfor er min varmeregning så høj?

Der kan være mange årsager til, hvorfor din varmeregning er høj. Ofte skyldes det dårlig isolering af den ene eller anden art. Det kan være dårlig loftsisolering, dårligt isolerede vinduer, utætte døre, eller det kan være et helt andet sted, der er dårligt isoleret, hvor varmen fiser ud.

 

Er dine vinduer gamle, dårligt isolerede eller utætte, bør du skifte dem ud for at optimere dit varmeforbrug.

 

Bruger du et oliefyr som din varmekilde, kan du med fordel også skifte væk fra dette for at få en lavere varmeregning.

 

Der er ingen grund til, at dine radiatorer kører med fuldt tryk, og slet ikke, mens du lufter ud. Sørg derfor for at bruge din radiator ordentligt.

 

Hvad kan jeg ellers gøre?

Hvis dit hus har nye vinduer, du ikke har et oliefyr, og du er mester i at kontrollere radiatoren, må der være noget andet galt. I dette tilfælde vil du formentligt skulle undersøge din isolering, hvad end det er vægisolering, eller loftsisolering, den er galt med. Dette kan afhænge af, hvilken tilstand dit hus er i.