For at beskytte dine gnavere mod sygdom er det vigtigt, at de har et tørt og godt underlag at opholde sig på. Uanset om du har et marsvin, hamster eller måske en kanin, er det altafgørende, at kæledyret har et solidt underlag. Vi har i denne artikel samlet et par ideer til, hvordan du kan få det bedste underlag til din gnaver.

 

Udnyt de materialer du har i hjemmet

Hvis I f.eks. er i gang med at bygge om, kan der være en del rester i form af træsmuld/træspåner, som med fordel kan bruges som underlag. Savsmuld eller spåner, som man køber hos dyrehandlen, er naturligvis af en anden kvalitet, men hvis du alligevel høvler træ eller lignende, kan du med fordel bruge resterne som strøelse.

 

Spørg tømreren om trærester

Nogle tømrer giver privatpersoner lov til at fylde en pose med rester af træ fra arbejdsgulvet. Her kan man med fordel kontakte de lokale tømrere og høre ad, hvorvidt det er muligt at afhente hans skrald. Ofte kan man må en posefuld træspåner gratis, så det kan sagtens betale sig at spørge.

 

Vær opmærksom på de forskellige varianter

Selvom det er vigtigt med et tørt og godt underlag, er det ikke alle typer af strøelse, der er lige optimale for de forskellige slags gnavere, og her mener Dyrenes Eldorado ApS f.eks., at du bør undgå træspåner ved kaniner. Derfor er det vigtigt at rådføre sig med en dyrehandler for at finde ud af, hvilket slags strøelse der er bedst egnet for ens kæledyr.

Dyrenes Eldorado ApS, der er beliggende nær Slagelse, Sorø og Ringsted, anbefaler altid, at du rådfører dig med en professionel. På den måde ved du hvilket grundlag, der er det bedst mulige, uanset om det er træpiller, tørvestrøelse eller spåner.

Det er også vigtigt at have sig for øje, hvor stor sugeeffekt træet har, fordi det kan have stor betydning for, hvor ofte du bør rengøre eller udskifte underlaget. Dyrlægens råd er dog, at du bør udføre en let rengøring hver dag for at give din gnaver det bedste underlag.