Rens dit tæppe selv

Prisen for tæpperens hos en professionel koster typisk mellem 69 kr. – 300 kr. pr. kvm. Den endelige pris afhænger af tæppets type og kvalitet (Maskinvævede tæpper er oftest relativt billige at få renset, mens eksempelvis ægte og antikke tæpper kan være dyrere). Du kan også vælge at rense tæpperne selv, hvilket du kan komme i gang med for ca. 2000 kr.

 

6 tips sådan renser du dine tæpper

Vi har lavet en guide med 6 gode råd til, hvordan du bedst muligt får renset dine tæpper.

 1. Støvsugning af tæpperne
 • Støvsug tæpperne med nedskruet styrke og med luven (den mindst modstridige vej).
 1. Rens med natron
 • Natron er effektiv mod dårlig lugt fra tæppet. Natronen påføres og arbejdes ned i tæppet, hvorefter det støvsuges op efter et par dage.
 1. Sne som rens
 • Sne har en rensende effekt på tæpper, der ligges ud med forsiden nedad i et par timer.
 1. Professionel tæpperensning
 • Det er en dyrere løsning, men er dine tæpper meget kostbare eller skrøbelige, kan et professionelt rensningsfirma udføre arbejdet på en sikker og effektiv måde.
 1. Sæbespåner
 • Sæbespåner er en nem løsning, hvis du vil rense tæpperne selv. Sådan laver du tæpperens selv: 1 dl sæbespåner opløses i 3 dl varmt vand. Når vandet er lunkent, påføres det tæppet med en klud. Lad det sidde i ca. en halv time og vask det herefter af med rent vand.
 1. Lej en tæpperenser
 • En sidste mulighed er at leje en tæpperenser. Dette anbefales, hvis du har mange store tæpper. Tæpperenseren renser tæpperne ved hjælp af dens dobbelte funktion med sugning og rens.

 

Sådan bruger du en tæpperenser

Først vaskes og centrifugeres tæppet med en lille mængde væske, dernæst benyttes tæpperenserens støvsugefunktion, der fjerner overskydende skidt og snavs. Til slut lader du tæppet tørre, hvorefter det synlige resultat burde forekomme.