Det kan være svært at vælge de rigtige lamper i hjemmet, for belysningen og de tilhørende lamper har nemlig rigtig stor betydning for selve rummet og den stemning, der skabes. Der findes rigtig mange forskellige typer af lamper, herunder:

  • Loftlamper
  • Væglamper
  • Gulvlamper
  • Bordlamper

Når du skal vælge, hvilken type af lampe, der passer til det rum, hvori du mangler en lampe, er det vigtigt, at du overvejer, hvilket behov for lys, du oftest har i dette rum. Måske har du brug for en loftlampe i køkkenet eller en væglampe i entreen?

Vælg den rigtige pære

Når du skal vælge belysning til dit hjem, er det ikke kun lampen, der har betydning. Der findes nemlig også forskellige pæretyper, som har hver deres egenskaber fx i forhold til fordeling af lyset. Dette kan du med fordel tage med, når du er i gang med at overveje dine muligheder for belysning i hjemmet.

Samtidig er der også store energibesparelser ved at anvende LED pærer. Dog er det ikke sikkert at LED pærer passer ind over det hele i dit hjem, men det er i hvert fald værd at overveje, om ikke den nuværende pære kan byttes ud uden, at det ændrer stemningen i rummet.

 

Forskellig belysning i hvert rum

Når du skal vælge, hvilken type af lampe, du ønsker, er det som nævnt rigtig vigtigt, at du overvejer de specifikke behov du har i det pågældende rum. På soveværelset ser man ofte, at der er enten en bordlampe eller væglamper, da man ofte har brug for læselys eller blot en mere neddæmpet lyskilde.

I køkkenet er der derimod nogle helt andre behov, da der her er brug for både arbejdslys og en god grundbelysning. Det samme gør sig gældende på badeværelset og i entreen, da vi benytter disse rum på en helt anden måde end fx soveværelset. For at finde den optimale belysning i et rum, skal du derfor altid tage dette med i overvejelserne.