Inspiration til madpakken kan godt være det, der skal til for give enten børnene eller dig selv et ekstra boost i løbet af dagen. Madpakken bliver ofte pakket med det samme indhold. Du kender opskriften og kan udføre tilbederedningen med bind for øjnene. Frokosten er et vigtigt måltid, og derfor præsenteres du her for nogle tips og tricks til at give nyt liv til madpakken.

 

Tre hurtige ideer til en nem madpakke


Problemet med madpakken er ofte det at lave den dagen før. Det tager tid og sker oftest i de mest udmattende timer på døgnet, nemlig efter en lang skole- eller arbejdsdag. Derfor er det ældste madpakke-trick i verden stadig ikke gået af mode. Resterne fra aftensmaden er i de fleste tilfælde perfekte til frokosten dagen efter. Det sparer dig både en masse tid og penge, og smager fantastisk. Flere retter formår efter en dag i køleskabet at blive mere smagsfulde og lækre, når de varmes op igen. For at gøre dette muligt, bør du have opbevaringsbøtter liggende i køkkenet, samt have ting på lager i køkkenet, der sjældent har en udløbsdato. Det kan være boller, rugbrød, frosne grøntsager eller andet, der kan tilføjes til frokosten. Er du ikke den store tilhænger af gårddagens aftensmad til frokost, så får du her tre lette og lækre opskrifter til madpakken:

 

1: Lækre pizzasnegle


Det første forslag til madpakken er de hjemmelavede pizzasnegle. Nedenfor er angivet en nem, velsmagende og overskuelig opskrift på de hjemmelavede pizzasnegle.

Her får du opskriften:

Dejen:

  • 50g gær
  • 3dl vand
  • 1 teske groft salt
  • 2 spiseskeer rapsolie
  • 500g pizza mel

Fyldet:

  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • ¼ teske groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 100g finthakket kogt skinke
  • 2 hele peberfrugter
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 100g Mozarella

 

2: Pandekager – banan og æg

 

Et andet forslag til madpakken er de super lette pandekager. Ingredienserne til pandekagerne består udelukkende af to bananer og to æg, samt lidt olie til stegningen. Udover at indeholde få ingredienser er pandekagerne også utrolig lette at lave. Du får tilberedningsmetoden her:

 

  1. Først blandes æg og bananer sammen i en skål. Pisk det sammen så det får en gennemrørt flydende masse.
  2. Opvarm nu en pande med olie.
  3. Tag skålen med den sammenrørte dej og hæld 1,5-2 spiseskefulde ud på panden. Så snart dejen begynder at boble op, skal pandekagen vendes og bages på den anden side. Når dejen kun består af æg og bananer, kan det godt være udfordrende at vende dem, så gør det forsigtigt.
  4. Pandekagerne er nu klar til servering, og kan serveres med netop det du ønsker. En anbefaling er sky, frisk frugt og hakkede mandler.

 

 

3: Ægge-muffins – Nemme og lette hapsere

 

Det tredje og sidste forslag til madpakken er ægge-muffins. De kræver mere tilberedelsestid, men er super lækre at have liggende til madpakken som snacks. Her får du ingredienserne:

 

  • ½ dl mælk
  • 10 æg
  • Et halvt rødløg
  • En hel tomat
  • 2 større håndfulde spinat
  • 150g bacon
  • 1 teske salt
  • Et halvt bundt purløg
  • 12 silikone muffins forme

 

Gør livet nemmere og lav nemme madpakker

 Gør hverdagen lettere og lækre for dig selv, ved at gøre madpakken lidt bedre og lidt nemmere. Ovenfor er tre forslag til forskellige nye tilføjelser til madpakken, alle sammen lette og velsmagende. Inspiration på internettet er der også, men vigtigst af alt, så bør du indføre de enkelte tips og tricks til dine vaner, når madpakken laves. Det er små simple ændringer, der gør hverdagen nemmere og mere velsmagende.