Gode råd til træterrassen

Skal du til at bygge en ny træterrasse, er der flere gode overvejelser at gøre dig, inden du finder værktøjskassen frem. Skal du f.eks. bygge en mindre træterrasse, er det ofte en god ide at købe lange træbrædder, som lægges på det lange led. Det får nemlig terrassen til at virke større. En lille træterrasse er også som følge af dens størrelse mere hyggelig og intim: derfor er det også værd at overveje, hvor møbleret du vil have terrassen. Det skal helst gerne være møbleret således, at der stadig er lidt plads rundt om møblerne og en fri passage til gang ind og ud ad døren. Det er også en god ide med nogle potter, planter og krydderurter, der ligger og hænger rundt omkring: det skaber en hyggelig og naturrig følelse.

Terrassen med fliser

Udover træterrassen er terrassen med fliser også en klassiker. Hertil følger også nogle gode råd. Det er f.eks. vigtigt, at der ikke er betonkontakt mellem fliserne. Derfor skal der helst være en fugeafstand på 2-5 mm. Hvilket fugesand du vælger, er også en vigtig overvejelse, hvis du gerne vil opretholde fugeafstanden og give de bedste vilkår for belægningen. Vælger du f.eks. strandsand, hvilket regnvand blot siver igennem, kan kanterne på fliserne med tiden knække og ofte ligge skævt. At vælge den rigtige fugesand er derfor også vigtigt.

Den overdækkede terrasse

En overdækket terrasse har mange fordel. I et land som Danmark, hvor vejret konstant svinger, kan en overdækket terrasse især være til gavn. Hvis du gerne vil nyde en solrig dag på terrassen, men det siver ned med regn, kan en overdækket terrasse netop redde dagen. At bygge er overdækket terrasse har dog specifikke regler, som en almindelig terrasse ikke har. Det kræver f.eks. i nogle tilfælde en byggetilladelse, og så er det godt at være opmærksom på bygnings- og boliregistret og bebyggelsesprocenten. Det kan evt. give mening at benytte et professionelt tømrerfirma til dette, da de både kan hjælpe med belægningen og bebyggelsen af din terrasse.