Sådan vælger du den rette indhegning til haven

Hvis du er så heldigt at være blevet indehaver af en have – eller en hund –, så står du formentlig og drømmer om en hegnløsning, der kan bringe mere privatliv til dit uderum og sikre, at hunden ikke render ud. Det er dog ikke altid nogen nem løsning at vælge den rette indhegning af haven, da der er flere ting, man skal have i overvejelserne. I dette indlæg vil vi give dig et overblik over dine muligheder for indhegning af have, så du kan finde inspiration og sikre dig, at du kommer hjem med det rette.

Indret med indhegning af haven

Når du vælger at lave indhegning af din have, vælger du ikke kun at give mere privatliv, læ og hygge til haven – du bidrager også til din indretning af huset. Derfor er det en god idé at tage et smut ud i haven for at overveje, hvilken stemning du ønsker at invitere til, om du skal gro grøntsager, om der skal være plads til en graveglad hund og så videre. Der findes mange forskellige hegntyper både til dig, der ønsker en hurtig løsning, og dig, der ønsker et smukt træværk. Her vil vi liste nogen af de mest populære hegn til indhegning af haven:

  • Plankeværk: Dette er typisk et af de højeste hegn til indhegning af haven, og det fås med smukke planker i både mørkt og lyst træ. Dette er et perfekt hegn til indhegning af haven, hvis du ønsker et hegn, der både er praktisk, flot og kan holde både hund og børn inde.
  • Trådhegn: Hvis du er på udkig efter en hurtigere løsning, der ikke nødvendigvis giver meget læg, men i højere grad skal bruges til at holde dyr og småbørn inde, så er et trådhegn et godt valg for dig. Det er en nem indhegning af haven, som du selv kan installere uden problemer, og det kan lige så nemt skiftes ud med et andet.
  • Stakit: Hvis du mangler indhegning af haven specifikt foran huset, så er der en stor tradition bag stakithegnet, og det er stadig en populær løsning i dag. Det er en indbydende og troværdig hegnløsning, der kan holde mindre hunde inde og give et særligt udtryk til dit hjem.

Indhegning af have – byg selv eller professionel?

Det er bestemt muligt for dig selv at bygge din indhegning af haven – uanset hvilken type du vælger. Det er dog ikke anbefalet at give sig et kast med fx et planteværk, hvis man ikke har lidt fingerfærdighed, værktøj og en god forståelse for byggeprocesser. Du vil ofte kunne få en faglig kompetent eller professionel til at hjælpe dig med at bygge dit hegn gennem den butik, hvor du bestilte det. Ellers kan du med garanti kontakte en lokal håndværker.