Hvad skal jeg brug mine feriepenge på?

I december 2020 blev der indgået en politisk aftale, der sikrede, at lønmodtagerne kunne få deres indefrosne feriepenge udbetalt. De lønmodtagere, der i forvejen ikke har hævet nogle af deres feriepenge, kan hæve op til fem ugers feriepenge på en gang. Udbetalingen kommer tidligst til at finde sted i marts 2021, hvilket er det tidligste tidspunkt for, hvornår de indefrosne midler kan opgøres og udbetales.

Dette efterlader mange lønmodtagere med spørgsmålet om, hvad de skal bruge de ekstra penge på. Burde man vise samfundssind og forbruge de penge, hvilket egentlig er det oprigtige formål med udbetalingen af midlerne, eller kan man tillade sig at opspare dem eller andet?

 

Hvad skal du bruge feriepengene på?

Hvis du vælger at forbruge de modtagne feriepenge, er der selvsagt en lang række muligheder. Af denne grund vil denne artikel komme med en række forslag til, hvad du kunne bruge pengene på:

  • Købe ny bil: En ide er at købe en ny bil. Dette forslag kan du meget vel overveje, hvis du kører rundt i en ældre model, der måske endda er mange omkostninger forbundet med hyppigt, når den skal til mekaniker samt høje faste udgifter.
  • Gem pengene og tag på ferie: Et andet alternativ er at bruge nogle af pengene på en ferie og herved forkæle dig selv og din familie. Man taler ofte om, at den bedste valuta i livet er oplevelser, hvorfor pengene i denne forbindelse går til et godt formål.
  • Køb nye vinduer eller døre til din til din bolig: En anden mulighed at investere pengene i nye vinduer og døre til boligen, hvilket du utvivlsomt vil blive meget glad for, hvis det er en tanke du har gået rundt med i et stykke tid. Derudover kan man i 2021 modtage et ekstra højt håndværkerfradrag, hvorfor dette kan være et meget oplagt tidspunkt at få dette gjort på.
  • Lav en tilbygning til huset: Hvis du har gået med tankerne om at lave en tilbygning til huset, kan denne sum penge også være et incitament til at springe ud i opgaven og kontakte en kompetent samarbejdspartner til projektet.
  • Invester pengene i en kolonihave: Hvis du er typen, der godt kan lide at arbejde udendørs i haven, kan det også være, at pengene skal bruges til den kolonihave, du altid har drømt om.

 

Skal du lade pengene stå til pensionsalderen?

Alternativt til at vælge at få pengene udbetalt, har du også mulighed for at vælge, at pengene skal blive stående på kontoen, hvor de vil blive forvaltet af LD Fonde, der tidligere har været god til at give afkast. Dog er det ligesom ved alle andre former for investeringer – du er ikke garanteret, at din formue er vokset i perioden. Dette kan godt virke som et godt alternativ relativt til at have pengene stående i banken, hvor du ellers kan komme ud for at skulle betale minusrente.