Vi har alle prøvet, at have den der helt ulidelige tandpine, som gør at man næsten ikke kan ligge stille for slet ikke at snakke om at sove. Om det er fordi, man har et hul i tanden, skadet tandemalje eller har bihulebetændelse, gør det lige ondt hver gang! Men hvad gør man, hvis dette sker i en weekend, sent om aftenen eller generelt bare på et tidspunkt, som lægger uden for tandlægens åbningstider? Der er nogle husråd, som man kan forsøge sig med for at tage de værste smerter.

Tandpine - det skal du gøre

Man kan selvfølgelig altid tage på apoteket for at købe noget smertestillende håndkøbsmedicin i form af Panodiler, Ibuprofen og så videre, hvilke kan tage den værste smerte. Men hvis det er helt slemt og ulideligt, og hvis man for eksempel har hævelser i tandkødet, kan man forsøge sig med at ringe til vagtlægen, for at få dem til at udskrive en recept på noget antibiotika. I nødstilfælde kan dette afhentes på et døgnapoteket, hvis det sker uden for apotekets almindelige åbningstider. Har du lige fået fjernet en tand, og det begynder at gøre rigtig ondt efter et par dage, kan du tage et stykke gaze dyppet i nellikeolie eller ingefær og dyppe det lige så stille ned i hullet, der hvor tanden var. Dette lindrer smerten, men du må dog ikke gøre det mere end et par gange, da det samtidig er med til at dæmpe helingen af sårskorpen.

Kamille er desinficerende, så en god stor kop varm kamillete kan også være en god midlertidig løsning. Hvis det er en meget slem tandpine, kan du, efter at have drukket teen, tage selve teposen og bide sammen om den i nogle minutter af gangen. Varmen er også med til at lindre de værste smerter.

Dette er selvfølgelig kun midlertidige løsninger, så husk derfor at kontakte din tandlæge. Har du en garvet og god billig tandlæge i Odense, er det en god idé at få lavet en tid hurtigst muligt, hvis du render rundt med tandpine. Der kan nemt være længere ventetid hos tandlægen, så forhør dig om, hvorvidt du kan få en akut tid, da der som regel er en årsag til tandpine, og det er begrænset, hvad du selv kan gøre for at holde smerten nede. Mange dygtige tandlæger i Odense er erfarne med dette problem, og er villige til at hjælpe dig af med smerterne, så du kan få en normal hverdag uden smerter igen.

Vægtergården
Albani Torv 5
5000 Odense C
Tlf. 70 88 09 46