Her er lidt god viden om forskellen på de forskellige tandlæger. Der er igen din yndlingstandlæge i Holbæk området som blogger løst og fast om faget i tandlægebranchen.

Føler du dig så flov over at du næsten ikke kan smile fordi du har skæve tænder? Det er en temmelig god grund til hvorfor du har brug for at se en special tandlæge også kaldt en orthodontist.

Hvorfor ikke bare en almindelig tandlæge?

Ifølge data fra den australske Institute for helbred og velfærd, er størstedelen af ​​fagfolk i tandlæge arbejdsstyrken (84% i 2006) alle uddannet i almen praksis. Måske spørger dig selv, hvorfor du ikke bare kan få problemet løst ved en alment praktiserende læge (tandlæge), da der er mange flere af dem.

En special tandlæge og en almindelige tandlæge ligner hinanden på mange punkter. F.eks. tager de begge den samme uddannelse de første 5 år. Her studerer man først 2 år medicin og derefter 3 år rent tandlægevidenskab. Derefter tager en orthodontist 2-3 år mere uddannelse hvor de lærer at rette skæve tænder. Det er disse specialister som rent faktisk kan gøre dit smil pænere, fordi de retter på din kæbe eller på retningen af dine tænder. Man kan sige at disse 2 forskellige former for tandlæger svarer til en læge og en specialiseret øje kirurg. Der er dog mange opgaver som din tandlæge kan klarer på egen hånd. Her snakker man om tandudtrækninger, fyldninger, tandblegning, tandrensning og meget mere.

tandlæge redskab til dagligbrug

Hvad er en tandregulering?

Det er en process hvor din kæbe bliver først diagnosticeret og derefter justeret efter behov. Mange mennesker lever til dagligt med en kæbe som ikke er i rette position og ved ikke at et lille kirurgisk indgrab vil kunne deres udseende markant.

Det at få tilpasset sine tænder er ikke nogen nem opgave. din kæbes og tænders anatomi er meget kompliceret og fortjener at blive behandlet med 100% professionalisme. Målet med behandlingen er at få dit bid til at passe sammen på den helt rigtige måde. Gøres arbejde ikke ordenligt vil du ende med at have kroniske smerter og et stort ubehag.

Sidst men ikke mindst har retningen og formel på dine tænder stor betydning for din mundhygiejne. Er dine tænder f.eks. skæve, kan det være meget svært at bruge tandtråd og derefter vil bakterier danne sig i revnerne mellem dine tænder. Med tiden vil disse urenheder og bakterier størkne og kun blive fjernet ved at tandlægen renser dine tænder professionelt med værktøj.