Dette indlæg er sponsoreret. 

Sædvanligvis bestræber vi os på at have et rent og ryddeligt hjem, men som så meget andet, kan den hektiske hverdag hurtig komme til at spise overskuddet, hvorfor rengøring måske ryger en smule for langt ned på to-do-listen.

Af helt samme årsag har vi samlet en håndfuld af de bedste rengøringstips, således du ikke bruger mere tid og overskud end højest nødvendigt, når du skal i gang med rengøringen.

 

Effektiv to-do-liste

Helt lavpraktisk er det en god ide at lægge ud med at skrive dagens rengøringsopgaver op på en seddel, således du efter hver fuldførte opgave kan sætte et stort, fedt flueben. Herved visualiseres din fremgang og følelsen bliver kun bedre, hvis altså du når igennem listen, når dagen er omme.

 

  • Start med at rydde op
    Hvis du ønsker en nem og hurtig rengøring, så skal der ryddes op. Støvet hober sig op i de små kroge, og kan hurtigt tage skjul under gammelt vasketøj, eller andet, der kunne ligge på gulvet.

 

  • Vælg en solskinsdag
    Gør rent når vejret er godt. Her har du mulighed for at få luftet dynen, banket puder og selvfølgelig også få lidt frisk luft ind i huset.

 

  • Fjern det mest presserende først
    Ovenstående er selvfølgelig meget subjektivt, men ofte vil gæster først bide mærke i store fnullermænd eller pletter på gulvet. Derfor er det en god ide at gribe en mikrofiberklud og en støvsuger, og ellers komme i gang. Hvis ikke du orker en omfattende gulvvask, kan du nøjes med at fjerne synlige pletter hist og her.

 

Rengøring af badeværelse

Vi bruger vores badeværelse hver eneste dag, hvorfor der altså også bør følge en hyppig rengøring med.

Du kan starte ud med at sprøjte lidt kalkfjerner i brusenichen og på det dertilhørende armatur. I samme omgang kan du sprøjte håndvasken samt vandhane, sæbedispenser og evt. tandbørsteholder til, hvorefter du skal skylle det hele grundigt af med vand, hvilket kan gøres med en svamp. Afslut med at rense toilettet og pudse spejlet, hvorefter dit badeværelse bør fremstå skinnende.

God fornøjelse!