Forskøn din have med flotte blomsterbede

Går du med drømmen om den flotte, iøjnefaldende og blomstrende have? Præcis som vi ser den i Disney film? Du har enten givet det adskillige forsøg, men ikke lykkedes med det. Eller slet ikke forsøgt endnu, men står som ét stort spørgsmål. Hvor starter jeg henne? Kan jeg bare vælge de blomster, jeg synes er flotte? Hvad koster det?

Når du forsøger dig med en farverig og indbydende have med blomster, er det ikke bare en dans på røde roser. Hvordan blomsterne skal placeres, hvor ofte de skal vandes, hvilken størrelse de skal have, og hvilke farver de har, har alt sammen en betydning for at opnå den have, du går og om drømmer om.

 

Overvejelser du skal gøre dig

Et godt råd, inden du kaster dig ud i beslutnings- og købsprocessen, er at sætte dig ned, og gøre dig nogle klare tanker om, hvilke farver der passer lige præcis dig og din kommende have. Hold det simpelt, gerne to farver der harmonerer godt sammen. Det kunne eksempelvis være gul og violet eller orange og blå. Efterfølgende skal du tage de mere tekniske beslutninger, hvorfor du her får tilbudt en let overskuelig guide:

  1. Tjek din jord, er den tør eller fugtig?
    – Vælg så dine blomster/planter ud fra det.
  2. Hvordan er lysforholdene, hvor bedet skal stå? Får de meget, lidt eller ingen sol?
    – Igen skal du have plantevalget med ind i det regnestykke.
  3. Byg en god forkant, så der ikke opstår huller i bedet.
  4. Plant i renholdt jord.

 

Vedligeholdelse af din have

Efter du har plantet, når du til den sidste og måske vigtigste opgave på vejen mod drømmehaven, nemlig vedligeholdelsen. Det er her, det for mange går galt, da haven ofte glemmes i den travle hverdag. Her kan du med fordel vælge planter, der ikke kræver meget vedligeholdelse, eller lave aftale med din anlægsgartner, der kan hjælpe til med vedligeholdelsen.

 

Er opgaven for stor, men ønsket om en flot have større?

For nogle er opgaven for uoverskuelig, overvejelserne for store og arbejdet for meget. Er dette tilfældet, så kontakt din lokale anlægsgartner i dag og få din drøm til at gå i opfyldelse.