Har du nogensinde boet i New York? I et atelier i en gammel betonbolig med udsyn ud over den skønne by – hvor indretningen er den perfekte blanding af det rå, det hyggelige og det stilfulde. Sådanne minder har mange, og for de fleste er drømmen at kunne fragte oplevelsen og stilen tilbage til Danmark; problemet er hvordan opnår man New Yorker-stemning i sit eget hjem? Svaret er ved at bruge silkecement – et meget moderne materiale, der har det samme udtryk som en betonbolig, men har en behagelig og varm overflade, der giver en rar fornemmelse, når man går på det.

Stilrent og uvirkeligt

Ofte er beton og cement primært brugt inden for industrihaller og andre bygninger, hvor den praktiske funktion er i fokus. Dog er det rå og urbane blevet meget tiltalende hos designere og folk med interesse for indretning: Når man kan låne lidt af æstetikken uden at skulle gå på kompromis med de praktiske leveforhold, giver det flere muligheder for en personlig og interessant indretning. Derfor er silkecement kommet i søgelyset – både for dets fleksible brug og slidstærke kvalitet. Cement ligger stadig i navnet. Du har med silkecement muligheden for den form for iscenesættelse, som mange moderne beboere søger, når de ikke bor i et urbant område.

Vær opmærksom på følgende

Silkecement kan ikke lægges af alle og enhver. På trods af dets nemme brug er der faktisk mange restriktioner på, hvem der må lægge det: Specielle certificeringer er påkrævet. Desuden har det visse begrænsninger, da det ikke er godkendt til våderum og ikke er UV-resistent. Desuden har materialet også en lang tørretid, så rummet ikke kan bruges i en vis tidsperiode. Vi fortæller dig om begrænsninger, da det er vigtigt, at de også bliver taget med i betragtning, når du overvejer, hvordan du ønsker dit hjem til at se ud, efter indretningsprojektet er færdigt.