Hvordan får man fjernet væggelus

Væggelus kan være en rigtig træls ting at have. Det er også derfor, de bliver betegnet som et skadedyr. Det er et lille insekt, som kun er ca. 1 mm. store. Deres stik vil typisk medføre små, røde og hævede plamager. Du kan holde væglusene væk med en skadedyrsbekæmpelse, så du ikke skal gå og irriterer dig over dem mere.

 

Tegn på væggelus

Nogle af de tegn, du typisk vil opleve, hvis du har væggelus, er, at det vil føles som om, at du bliver bidt af insekter om natten. I mange tilfælde vil grunden, til at du har fået væggelus, være, at du har fået dem med fra udlandet. De befinder sig ofte på hoteller, og de kan finde på at rejse med hjem i kufferten.

Du kan finde ud af, om det er væggelus, ved at kigge efter sorte ekskrementer. Denne afføringer sidder nemlig tæt, så de er ’lette’ at se. Du skal kigge tæt på og under sengen, da det oftest er der væglusene bor.

 

Sådan forebygger du væggelus

Hvis du først har haft det og derfeter fået det fjernet ved hjælp af skadedyrsbekæmpelse, vil du ikke have det igen. Vi kommer derfor med nogle råd, så du kan undgå, at det sker igen. Som tidligere nævn, kommer de oftest med hjem under rejser.
Derfor skal du, når du rejser, tjekke dit værelse for væggelus ved at kigge efter de sorte plamager tæt på sengen. Du kan beholde dit tøj i dine kufferter, og lade vær med at stille kufferterne i nærheden af sengen

Hvis uheldet er ude, og du har fået dem med hjem, skal du handle hurtigt, så de ikke når at sprede sig. Det første, du skal gøre, er at fryse alt din bagage ned i 2-3 dage. Derudover skal du støvsuge grundigt. Den mest effektive behandling vil dog altid være skadedyrsbekæmpelse.