Nybyg og nybegynder

Er du nybegynder og drømmer om at bygge dit helt eget drømmehus så læs med her. Først og fremmest er nybyg din mulighed for at få dine helt egne ideer implementeret, hvad end det er loft til kip, vinkælder eller walk-in-closet. Det er for de fleste en drøm at få lov til at være med til at designe sit eget hus, hvor man kan sætte lige præcis de præg på det, som man vil. Med nybyg er der dog også mange ting, som man skal have styr på og forhold sig til – der er også mange uforudsigelige ting især for en nybegyndernybygger.

 

Vigtige overvejelser inden du skal bygge nyt:

Først og fremmest må du huske at tænke på, hvor dit nye hus skal være placeret. Er det vigtigt for dig, at det er tæt på dine forældre, tæt på dit arbejde eller tæt på smukke naturområder? Det er et område, hvor du skal bo i mange år, derfor er det rigtig vigtigt at overveje, hvilket område der passer til dig. Overvej størrelsen og rumfordelingen af dit hus, antal toiletter, om huset skal være et- eller to-plans-hus, og hvordan vinkælderen skal indrettes, er alle vigtige overvejelser. For når tiden kommer, hvor snakken med banken skal foretages, så er I godt klædt på til at sælge ideen om jeres drømmehus.

 

Byg dit drømmehus

Går du med en drøm om at bygge nyt, kan det også være en god idé at overveje, om det skal være et typehus eller et arkitekttegnet hus. Faktisk er forskellen ret stor. Typehuset er billigere, da det i sin simpelhed er et masseproduceret hus. Med et arkitekttegnede hus får du selv mulighed for at designe alt helt fra bunden. Du kan også kombinere de to og bygge et arkitekttegnede typehus, hvor du på den måde opnår en vis designfrihed ligesom ved det arkitekttegnede hus, samtidig med at du også får de praktiske fordele ved et typehus.