Der findes mange forskellige former for trægulv, og står du derfor og skal have valgt et trægulv til din bolig, er der mange valgmuligheder. Der er både lyst og mørkt træ, og du kan få det som både hårdt og blødt trægulv. Det kan være svært at finde rundt i, og mest af alt svært at bedømme, hvad der vil passe bedst lige netop hos dig. Læs derfor med i dette blogindlæg, hvor du får en guide til at vælge trægulve samt et par råd til forberedelsen.

Forskellige typer trægulv

Først er det vigtigt at nævne, at trægulve kan man få i forskellige slags. Der er f.eks. planke- og parket gulve, skibsplanegulv og stavparketgulv. Disse fire er de mest udbredte rundt omkring i private hjem. Den første overvejelse, du skal gøre dig, er altså at bestemme typen af trægulv. For at vælge den rigtige type til de behov, du har, skal du overveje, hvor gulvet skal lægges, og hvad det skal kunne holde til. Det er nemlig ikke alle typer gulv, der egner sig til at ligge overalt i huset.

Herefter skal du vælge den træsort, du ønsker. Ligesom der findes mange forskellige typer trægulv, findes der også forskellige træsorter. Der findes blandt andet

  • Eg
  • Ask
  • Teak
  • Pecan
  • Jatoba

Læg dit eget trægulv

Når du har besluttet dig for det konkrete trægulv, skal du have det lagt. Du kan godt selv lægge trægulv, men der er et par ting, du skal være opmærksom på. Før du lægger trægulvet, skal du sørge for, at undergulvet er plant, og at der ikke er fugt. Når du er gået i gang med gulvet, er det vigtigt, at du aldrig anvender en stump parket som slagklods. Derudover skal du ikke lade savspåner eller andre organiske rester blive tilbage i konstruktionen, ligesom du skal huske at åbne emballagen i takt med lægningen og ikke det hele på en gang.