Hvorfor er det en god ide at investere i nyt skifertag?

Et ægte skifertag er en flot løsning, der ses på mange huse i Danmark. Skifer er en bjergart, der er dannet af mudder og ler. Tagsten til skifertaget laves ved at skære stenen direkte ud af klippevæggen, hvorefter den saves ud og skæres i flager. Herefter har man det færdige materiale, der bruges til skifertaget.

Du kan både få skifertaget i blågrå og rødlig farve, der begge har en meget flot udstråling af naturlighed.

Skifertaget består rent af naturmateriale og bliver fremstillet under energibesparende forhold, hvorfor taget kan betragtes som en god, miljørigtig løsning.

 

Hvornår skal du vælge et nyt tag?

I nogle tilfælde er det ikke nødvendigt at vælge at lægge et helt nyt tag, og du kan derfor i stedet for vælge at renovere dit nuværende tag. Det store spørgsmål er derfor, hvordan du kan vide, om du har behov for et helt nyt tag.

For at beslutte, om der er behov for et nyt tag, er det relevant at kigge på, hvad der er galt med det nuværende tag, og hvor lang tid du gerne vil udskyde at lægge et nyt tag. Hvis det er økonomien, der begrænser dig i at lægge nyt tag, kan det i mange tilfælde være tilstrækkeligt at lægge tagpap på taget, hvilket omtrent kan holde 10 år. I denne periode kan du have nået at spare penge op til det nye tag, hvis du har prioriteret dette.

 

Hvorfor skal du vælge skifertaget?

Når du skal vælge nyt tag til boligen, er skifertaget den oplagte løsning, da det er meget holdbart, en klimavenlig løsning og æstetisk flot. Skifertaget har en estimeret holdbarhed på 100 år, hvis det bliver vedligeholdt, er det er derfor en meget god, langsigtet investering.