Et børneværelse, som både du og barn vil glædes over

Er der en lille ny på vej til jeres familie? Så bruger I garanteret tiden på at forberede jer så godt som muligt. En af de helt store ting, der skal gøres hos de fleste familier, er, at der skal etableres et nyt børneværelse. Mens børnene er helt små, behøver de naturligvis ikke deres eget værelse, men spædbørn bliver hurtigt store. Derfor er dog fra start rart for forældre at have et værelse dedikeret til alle barnets ting. I takt med at barnet bliver større er et børneværelse bestemt en glæde for både barn og forældre. Men hvordan indretter man lige et børneværelse? I dette indlæg vil du kunne finde inspiration til børneværelset, så du kan skabe et rum, der både er praktisk og inviterer til leg og læring.

Børneværelset – dette skal du huske

I de første år af barnets liv er børneværelset ikke alene et sted, hvor barnet opholdet sig. Som forældre opholder du dig praktisk talt lige så meget. Et børneværelse skal opfylde nogle praktiske formål som fx at have plads til et puslebord, kommoder til tøj, en stol til amning, og så må det også gerne være så let som muligt at gøre rent. Tænk derfor over de praktiske elementer først, så du er sikker på, at der er skabt plads til disse, når du går i gang med indretningen af børneværelset. Her er nogle andre af vores favorittips til indretningen:

  • Vælg en neutral og varm farve: Hvis du skal male i rummet, anbefales det, at man vælger en varm og neutral farve. Den neutrale farve vil holde sig stilet længere, mens varmen gør rummet til et hyggeligt og omfavnende rum for både forældre og barn.
  • Skab plads til leg og læring: Når du indretter børneværelset, skal du naturligvis også skabe gode rammer for både leg og læring. Det kan være alt fra bogreoler til tegnestationer og måske endda en væg, hvor der kan skrives med kridt. Sørg derfor også for, at dit barn ikke føler sig for begrænset af pæne møbler og billedrammer i børneværelset.
  • Indretning: Der er et væld af møbler og legetøj designet specifikt til børneværelset. Det kan være alt fra gummimåtter til sengetøj med print og måske endda en stjernehimmel over sengen. Hvad angår legetøj, er det noget, der naturligt kommer ind i takt med, at barnet bliver ældre og kan udtrykke sig mere klart. Indtil da må du give dit bedste bud på, hvad godt og lærerigt legetøj er for en størrelse.

Et børneværelse skal være et rum, hvor der er plads til at udvikle sig. Start derfor med de mest basale ting, mens baby stadig er lille, og lad indretningen tage form løbende, mens I begge bliver klogere på jeres ønsker og behov.