Ulovlige elopgaver

Står du med en elopgave, som du er i tvivl om, om du må fikse selv? Der findes mange forskellige mulige problemer med elinstallationer, og det kan faktisk være rigtigt svært at finde ud af, hvad man selv må gøre, og hvad man ikke må. Det kan være, at du skal have tilsluttet en opvaskemaskine, skiftet en fatning eller have en ny stikkontakt. El opgaverne er altså mange, og selvom flere af opgaverne læner sig ret meget op af hinanden, er der regler om, hvad du selv må, og hvad du skal have en certificeret elektriker til at lave for dig. Læs med her og bliv klogere.

 

El-opgaver du IKKE selv må lave

Når det kommer opgaver i forbindelse med elinstallationer, er spørgsmålet faktisk oftest ikke, om du selv kan lave installationerne, men derimod om du må. Nogle opgaver kan nemlig være farlige at udføre selv, og i sidste ende kan det også have betydning for, om din forsikring dækker, hvis der skulle opstå en skade. Et par af de opgaver i forbindelse med elinstallationer, som du ikke må lave, er blandt andet:

  • Opsætning af ny stikkontakt
  • Trække kabler til nye elinstallationer
  • Installere eller udskifte afbrydere og stikkontakter
  • Ændre på de faste elinstallationer og kabelføringer

 

Få fat i en autoriseret elektriker

Står du med en af ovenstående opgaver i forbindelse med elinstallationerne hjemme hos dig, må du altså ikke selv begynde at rode med elinstallationerne. Så til disse opgaver er du påkrævet at benytte en elektriker. På den måde sikres det, at opgaven bliver udført til punkt og prikke, så der ikke er elinstallationer, som kan være til fare for dig eller andre beboerne i huset.

 

Står du med en opgave, som du er i tvivl om, om du selv må udføre, anbefales det altid, at du kontakter en professionel fagmand, så du ikke ender med at gøre noget forkert.