Luk hyggen ind med gardiner

For mange mennesker er gardiner blot funktionelle genstande. Men ud over at være funktionelle kan gardiner også være æstetiske elementer i hjemmet, som tjener til at skabe en hyggelig og rar atmosfære i det enkelte rum.

I efterårs- og vintermåneder opholder vi os mere og mere indendørs, og derfor er det særligt vigtigt med nogle rammer, der indbyder til hygge og samvær med venner og familie. Derfor bør du overveje at vælge nogle mere personlige gardiner til f.eks. din stue frem for at vælge neutrale gardiner. Gardiner kan nemlig understøtte den personlige stil og sammen med lamper give det helt rigtige lys og stemning i et rum. Du kan altså sprede hygge med nye gardiner!

 

Giv gardiner i gave

I forbindelse med at flytte er der mange ting, som skal købes heriblandt gardiner. Ofte kan man komme til at overse eller nedprioritere gardiner, da der er så mange andre ting, man skal huske. Men gardiner er særdeles vigtige i hjemmet – uanset om det er sommer eller vinter. Derfor kan det være en idé at give gardiner i gave til en person, som netop er flyttet. Det kan enten være i form af nogle specifikke gardiner eller et gavekort til gardiner. Er du i tvivl om, hvad du skal give til din ven, din kusine eller din lillebror i indflyttergave, kan du overveje, om du skal glæde ham eller hende med nye gardiner.

 

Gardiner som passer til boligen

Der er flere ting at tage højde for, når man skal vælge gardiner. Forskellige rum kan kræve forskellige gardiner, som tjener forskellige behov. Det er vigtigt at tage højde for rummets funktion og udfordringer, når de rette gardiner skal vælges. Også rummets volumen er værd at have med i overvejelserne.

Mens en stor og gammel herskabslejlighed med højt til loftet kan bære mere voluminøse og farverige gardiner, gælder det samme ikke nødvendigvis for et nybygget parcelhus. Her vil mere neutrale og minimalistiske gardiner passe bedre til boligens øvrige stil. Farve, materiale og type af gardiner skal altså passe til rummets og boligens øvrige stil og arkitektur.