Mal på en ren overflade

Når du går i gang med dit malerarbejde, skal du altid huske at have renset og vasket overfladerne, inden du påbegynder malerarbejdet. Det er nemlig rigtig vigtigt, da du kan komme til at male oven på fedt og snavs, som kan ses i det færdige arbejde. Derudover skal du selvfølgelig huske at have det rette udstyr, så du let og elegant kan komme igennem arbejdet. Så husk malertape, god maling og din malerbakke; din pensel og malerulle. Det er nok også en god idé at have en rørepind til malingen, og eller skal du bare huske det gode humor, når du går i gang!

Mal uden et rod

Malertapet er især et vigtigt redskab, hvis du gerne vil have super-skarpe kanter, så malingen ser ekstra pæn ud, når du er færdig! En billig malertape kan nemt gå i stykker, så det gør ikke noget, hvis du får fat i en af god kvalitet. Derudover kan noget plastik, stof eller pap være en stor hjælp, så du kan inddække gulv, møbler og hvad der nu kunne være i nærheden, sådan at malingen undgår at farve hele huset til. Det er også vigtigt, at du bruger den rette type maling til overfladen og rummet, da der findes mange forskellige varianter til forskellige overfalder!

Mal med præcision

Sørg for at du altid maler i en op-og-ned bevægelse, da det giver det bedste færdige resultat – og så er det også bare nemmere for kroppen. For at male så præcist som muligt og få det bedste resultat, så bør du også undgå for meget maling på rullen ad gangen. Det er også vigtigt at du maler vådt-i-vådt; altså at du ikke lader malingen tørre før du fortsætter. Og vigtigst af alt: nyd processen og slap af, mens du får malet huset med din yndlingsfarve!