Lækre frugttræer i haven

Selvom det bestemt ikke er noget nyt at dyrke sine egne frugter og grøntsager, er det alligevel noget, der har opnået en stigende popularitet. Hvor dejligt er det ikke lige at have et lækkert frugttræ, der kan give dig frisk frugt direkte fra haven. Det er bare som om, at det smager bedre, når man selv har kunne set det gro, og så er der virkelig også bare noget fedt ved at have afgrøder og frugter, man selv har passet, plejet og plukket. Det er en aktivitet, som både unge og gamle kan være med til, og børnene synes uden tvivl også, at det er lækkert bare at kunne gå ud i haven og plukke et stykke frugt.

 

Pleje af træer i haven

Når man har med levende organismer, planter og træer at gøre, er det naturligvis at yde den rigtige træpleje. Lige såvel at man vander og gøder sine planter og blomster, fjerner ukrudt og fodrer sin surdej, kræver et frugttræ som et figentræ altså også en vis pleje, for at det bærer frugt. Udover vanding og gødning involverer denne pleje af figentræer altså også ting som beskæring og topkapning.

 

Mange frugttræer har især i starten brug for en jævnlig beskæring, for at de bedst muligt kan bære frugt, og for at de kan holde deres egen vægt. Det samme gælder for en jævnlig topkapning, når man kan se, at træet er ved at vokse en anelse for vildt. Du kan med fordel selv stå for både beskæringen og topkapningen af dit figentræ, så du sikrer dig de lækreste frugter. Det er altså vigtigt at pleje træerne i haven, hvis de skal vokse pænt ud. Læs med nedenfor og bliv klogere på, hvordan du gør!

 

Tips til vedligeholdelse af figentræ og pleje af træ

Figentræer er, på trods af deres slanke stamme, et meget hårdført træ, der også sagtens kan klare sig i det danske klima. Alligevel kan du med fordel hjælpe det godt på vej til at klare sig endnu bedre ved en god træpleje.

 

Hvis du vil have et figentræ, der bærer frugter, skal du nemlig helst placere træet et sted, hvor der både er sol og læ i så lang tid som muligt. Det vil sige, at det er en god idé at placere træet langs en vestvendt mur, der vil give de optimale omstændigheder for dit figentræ. Desuden trives figentræet godt i en næringsfattig jord.

 

Figentræerne kan beskæres året rundt, og du kan med fordel selv forme træet, så det får flest mulige skudspidser. Topkapningen kan ligeledes ske, når du kan se, at figentræet trænger til at blive formet en smule. Nu kan du selv gå i gang med den rigtige pleje af træerne i haven.