Dette indlæg er sponsoreret. 

Fremtoningen af dit hjem siger meget om din personlighed, og af denne grund står dekoreringen indenfor hjemmets døre højt på manges prioriteringsliste. En af de måder hvorpå man kan skille sig ud, er ved at benytte spartelmaling fremfor traditionel maling.

Mange forbinder spartel med den masse, man bruger, hvis der f.eks. er revner i ens væg, men spartelmaling bruger man, som navnet implicerer, til at male og dekorere ens hjem med. Spartelmalingens konsistens er tykkere end tandpasta, men tyndere end modellervoks, hvilket tillader, at man kan lave et mønster på ens væg med den, da den i modsætning til maling ikke løber.

 

Få en væg med et rustikt look

Ved at benytte spartelmaling i dit hjem giver du væggen en råhed, som ellers kun beton giver. Spartel maling fås, ligesom traditionel maling, i forskellige farver, hvorfor der er brede muligheder, når det kommer til dekorering af husets forskellige rum. Ønsker du ikke et råt look, skal du gå efter almindelig maling.

 

Sådan bruger du spartelmaling succesfuldt

Inden du går i gang, skal du sørge for at have rengjort væggen. Hvis du bruger vand til dette, skal du først påbegynde spartlingen, når væggen igen er tør. Herefter skal du sikre, at gulvene er beskyttet mod spartlen, hvorfor disse samt rummets lister skal afdækkes.

Når man påbegynder spartlingen, skal man lave bløde og tilfældige buer. At man har benyttet den rette teknik gennem processen, har stor relevans, da det færdige resultat kommer til at bære præg af dine spartel-færdigheder. Når du har spartlet hele væggen, skal du lade spartlen tørre i 16 timer, hvorefter væggen er klar til 2. og sidste omgang spartel maling.

Når du har færdiggjort 2. omgang spartling, skal du slibe væggen med sandpapir, gerne i cirkelbevægelser, og børste støvet væk med en kost, hvilket giver væggen et ensartet pænt look.