Fordele ved magnetmaling

Har du lyst til at skabe et ekstra twist i din indretning? Så kan du med fordel overveje magnetmaling, som gør overfladen magnetisk. Det giver dig mulighed for at lave en opslagstavle i ethvert rum gennem malingen. På den måde kan du hænge billeder, en kalender eller måske blot notesedler op på væggen og skabe en mere personlig indretning. Overvejer du at give dig i kast med magnetmaling, er der nogle trin, du bør følge for at få det bedst mulige resultat. Dem kan du læse mere om her:

 

Trin 1 – Forbered væggen

Først og fremmest skal væggen rengøres. Samtidig bør du medtænke vægmaterialet, da dette kan have betydning for malingens effektivitet. I den forbindelse kan det være en god ide at få en vurdering af en fagperson i en malerbutik eller en maler.

 

Trin 2 – Afgræns og afdæk

Efterfølgende bør du, som ved en normal maleprocedure, afgrænse det område, der skal males, med malertape. Derudover skal gulvet afdækkes, så der ikke kommer maling på. Magnetmaling er ofte meget mørk, og du bør derfor være særlig påpasselig med at holde det inden for afgrænsningen.

 

Trin 3 – Blanding af malingen

Når du er klar til at åbne magnetmalingen, bør du tjekke, om malingen skal blandes op, røres eller lignende, da dette kan være forskelligt fra maling til maling. Normalt skal magnetmaling røres grundigt sammen for at skabe en ensformig masse.

 

Trin 4 – Mal flere gange

Du kan nu begynde at male. Det vigtigste for at opnå et godt resultat er at male væggen flere gange og også gerne helt op til fem gange. Du bør desuden være tålmodig og vente imellem 10 og 15 timer, inden du maler næste lag.

 

Dekorering af din nye væg

Når du har malet nok lag med magnetmalingen, er du klar til at anvende væggen som opslagstavle. Den kan dekoreres præcis som du ønsker det, uanset om din tavle har et kreativt eller praktisk formål.