Opbevaring af dine møbler

Hvis du tidligere har boet i lejlighed og skal flytte i hus, vil du opleve, at du pludselig har meget mere plads. Dette betyder, at du nu har et helt hus at indrette dig på, og det kan derfor godt betyde, at du skal ud og have investeret i flere møbler. Hvis du derimod omvendt flytter fra hus i lejlighed, er det pludselig den anden vej i forhold til, hvor meget plads du har til rådighed, og det kan derfor være relevant for dig at overveje at bruge opbevaring til dine ting, så du ikke behøver smide noget ud.

 

Indretning i dit hus

For at sikre en personlighed i dit hus og en følelse af hjemlighed, er det en super ide at medbringe dine tidligere møbler, også selvom de bærer karakter af mange års brug, da dine møbler kan være medvirkende til at gøre boligen unik. Et andet trick til at gøre din bolig er at benytte organiske materialer, der også medvirker til at give lokalerne en glød. Dette kan man bl.a. gøre ved at gøre brug af materialer såsom træ, læder, kurv og ler.

 

Indretning af dit køkken

Et af de rum, som vi tilbringer mest tid i, er køkkenet. De seneste 20 år har samtalekøkenet været at finde i flere og flere hjem, hvilket hænger sammen med, at man både har mulighed for at tilbringe tid her, mens der også bliver arbejdet.

Køkkenet kan opdeles i 5 zoner:

  • Rengøringszonen
  • Tilberedningszonen
  • Kogezonen
  • Food-zonen
  • Non Food-zonen

I rengøringszonen er vasket at finde. Hvis du er højrehåndet, er det optimalt at placere opvaskemaskinen til vestre for vasken, hvilket gør det lettest at skrabe madrester med højre hånd og sætte det pågældende service i opvaskemaskinen med vestre hånd. Dette betyder, at du slipper for at stille det fra dig på køkkenbordet.

Tilberedningszonen er optimal at have placeret til højre for rengøringszonen, hvor du har plads til at hakke, snitte osv.

Kogezonen burde optimalt set være placeret ved forberedelseszonen, men det kommer også an på, hvor meget du regner med at skulle bruge denne zone.

Food-zonen er området omkring køleskabet, hvilket burde være centralt placeret i køkkenet. Dette kommer sig af, at vi så ofte går i køleskabet, hvilket undersøgelser viser, er 36 gange i gennemsnit pr. køleskab.

Non Food-zonen er det område, hvor vi har placeret køkkenmaskiner, bakker og andet. Dette skal ikke have en central placering, da dette ikke er noget, vi bruger på daglig basis.