1. Tænk over stilen

Skal der ske noget nyt i hjemmet, og har du lyst til at kaste dig ud i et mindre indretningsprojekt? Så er en billedvæg en super fin mulighed for at skabe et nyt look i rummet. Uanset, hvilke billeder du vælger, er det vigtigt, at de passer sammen. Tænk gerne over, hvilken stil du går efter at opnå med din billedvæg. Skal den være farverig og larmende eller minimalistisk og simpel?

 

  1. Vælg de rette motiver og farver

Når du er mere afklaret med, hvilken stil du ønsker, skal du vælge de rette motiver. Skal det være naturmotiver, familiebilleder, dyremotiver eller grafiske plakater? Søg inspiration på Pinterest og se, hvordan andre har lavet deres personlige billedvæg. Man kan sagtens blande forskellige motiver, så længe de passer farvemæssigt sammen.

 

  1. Vælg de rette billedrammer og planlæg opsætningen

Når du har besluttet dig for, hvilken stil du går efter og har fundet de rette billeder, så er næste skridt at vælge nogle billedrammer og planlægge opsætning på væggen. Billedrammer fås i mange farver og materialer, så her er det en god idé at tænke billedrammen ind i projektet. Rammer i egetræ giver fx et mere roligt udtryk, hvor sorte billedrammer kan virke mere kantede og definerende. Læg de færdige billeder ud på gulvet og planlæg, hvordan de skal hænge på væggen – husk målebånd og vaterpas.

 

  1. Få input og hjælp til din billedvæg med en indretningskonsulent

Er det bare alt for svært at beslutte, hvilke billeder der skal op at hænge, samt hvilket udtryk du ønsker, kan du med fordel få hjælp af en indretningskonsulent. En indretningskonsulent er ekspert i farve- og materialevalg – faktisk alt, som har med indretning at gøre. Du kan også drage nytte af at bruge en indretningskonsulent, hvis du har andre indretningsprojekter i hjemmet, som du gerne vil have hjælp og sparring til.