Til alle tider har mennesket været optaget af, hvordan de ser ud og tager sig ud. Også i dag bliver der lagt meget vægt på udseende, krop og sundhed. Et flot smil, en flot tandrække og god mundhygiejne hører med i det billede. Ja, det er vigtigt for os alle at have pæne tænder. Ingen tvivl om det. Hos den moderne tandlæge i Glostrup kan du få en række tips til at holde dine tænder godt, og du kan få hjælp til at få smukke tænder. Udviklingen inden for tandkosmetik går lynende stærkt, og der udvikles ─ ikke bare på nationalt plan, men også globalt ─ hele tiden nye og smarte skånsomme metoder til at få et flot og sundt tandsæt.

Tandregulering
Vores tandsæt forandrer sig livet igennem; vores tænder rykker lidt på sig. Tandregulering har betydning ikke bare kosmetisk, men også for tandstilling og bid, igen med betydning for dine kæber.
Tandretning
Skæve eller strittende tænder eller for stort mellemrum mellem tænderne kan klares med kosmetisk tandretning. Inden for kosmetisk tandretning går udviklingen stærkt. Der er flere muligheder på markedet, f.eks. moderne tandbøjler eller skinner, som efter en del ugers brug giver dig helt lige tænder. En kosmetisk tandretning er ofte en blanding af tandregulering, porcelænsfacade og tandblegning.

tandkødssygdom_behandling

Tandfacader

Det er populært at få lavet en tandfacade. En tandfacade er et tyndt stykke porcelæn, som anbringes ovenpå de misfarvede eller knækkede tænder. Du kan også få lavet en ’smile makeover’, hvor du selv bestemmer, hvilken form og farve dine tænder skal have, for at du får den kønneste fremtoning og et kønt, blændende smil.
Tandblegning
Rygning, te og kaffe, rødvin kan misfarve dine tænder, og genetiske faktorer eller alderdom kan give gullige tænder. Hvis du derfor ønsker at få bleget dine tænder, kan det selvfølgelig også nemt og hurtigt klares ved en skånsom tandblegning, hvor man påfører blegegel på tænderne og lyser på tænderne med en blegelampe.
Tandrens
Selv en helt enkel tandrens og pudsning af dine tænder kan bidrage til at fjerne f.eks. tepletter og lysne dine tænder. Det giver glatte tænder og et flot smil.
Ud over det, som tandlægen kan gøre tandkosmetisk for dine tænder, så er det daglige vedligehold af dine tænder fra din egen side simpelthen også en vigtig faktor. Tænk over, om du drikker sukkerholdige drikke og meget syreholdig te, og om du får renset og børstet tænderne godt nok. Gode rutiner er guld værd.