Du skal leve med dine tænder resten af dit liv, hvis du vil undgå at skulle bruge en formue på at få et sæt nye. De kan holde for evigt, hvis du ellers sørger for at passe på dem i dagligdagen, men gør du også det? Vi kender alle sammen den daglige tandbørstningsrutine morgen og aften, og den er efterhånden en fast del af dagens gøremål, men når det gælder de andre områder end tandbørstning, begynder det at knibe en smule. For det er langt fra alle, der husker at bruge tandtråd og samtidig formå at komme afsted til det årlige tandeftersyn hos tandlægen. Det kan godt virke en smule overflødigt, hvis du føler, at dine tænder er i topform, men der gemmer sig også skidt og snavs mellem dine tænder, og måske du har et begyndende hul eller tandkødsbetændelse. Alt dette kan du ikke se med det blotte øje, så derfor er det nødvendigt med professionelle øjne på tænderne en gang om året.

Et tandeftersyn er et tjek af dine tænder

Når man får foretaget et tandeftersyn, bliver der lavet en undersøgelse af dit tandsæt og mundhule. Tandlægen tjekker godt efter i din mund og vurderer efterfølgende, hvilken gruppe du tilhører: grøn, gul eller rød. Kommer du i grøn gruppe, vil du fortsat skulle kigge forbi tandlægen til et årligt tjek, og er du i gul eller rød, vil din tandlæge lave en behandlingsplan sammen med dig, så du med tiden kan bevæge dig over i den grønne gruppe.

 

Et manglende tandeftersyn kan koste dig dyrt 

Hopper du let og elegant over dit årlige eftersyn, så er det på tide at lave om på det. For med et årligt tjek er du sikker på, at alt er, som det skal være. Hvis ikke tænderne er helt, som de skal være, så vil din tandlæge reagere på det med det samme og sørge for, at dit begyndende hul ikke bliver større eller arbejder sig ned til nerven, som kan koste dig en rodbehandling og i værste fald en ny tand. Så hvis du virkelig vil spare nogle penge på den lange bane, så betaler et årligt tandeftersyn sig. Har du en tandlæge, vil du automatisk blive kaldt ind til eftersyn én gang årligt og oftere, hvis dette er aftalt. Og er du på udkig efter en dygtig tandlæge i Odense eller et andet sted i landet, så er der heldigvis nogle stykker af dem, som du trygt kan tage kontakt til.

Tandlægeselskabet Karen Juel Nissen ApS

Skt. Anne Plads 2, 2

5000 Odense C

66128695