Bliv inspireret af anlægsgartneren

Trænger din have også til et løft? Du er helt sikkert ikke den eneste, der drømmer om at få en smuk have med et frodigt dyre- og planteliv, hvor der er plads til alt fra fordybelse til stigegolf. Det er dertil ingen hemmelighed, at drømmehaven er et stort stykke arbejde og en tidskrævende proces, som let bliver skubbet til side i en i forvejen travl hverdag. Det kan også være svært overhovedet at komme i gang, hvis man ikke helt kan se for sig, hvor man skal starte og slutte. I dette indlæg vil du blive klogere på, hvilke tricks de professionelle bruger for at holde en smuk have ved lige.

 

Start med plænen…

 

Hvis du spørger en anlægsgartner, vil de ofte fortælle dig: start med plænen. Langt de fleste haveejere deler en drøm om den grønne, velholdte græsplæne, der danner et godt udgangspunkt for resten af haven. Det gør de, fordi det er alt for iøjnefaldende, hvis græsplænen ikke er vedligeholdt, og det kan få en effekt på, om de omkringværende dekorationer virkelig kommer til deres ret. Når først din plæne er på plads, vil du opleve, at de resterende elementer i din have fremtræder meget mere harmoniske. Alt i alt får du altså et bedre helhedsudtryk, når du husker at plænen er udgangspunktet for din haveoase.

 

Sten, planter og hække i haven

 

Når en anlægsgartner anlægger en have, er det dog sjældent græsplænen alene, der får en tur. Den grønne græsplæne og de grønne planter har brug for en kontrast, der kan give noget kant til din have, så det hele ikke går i et. Her anbefaler anlægsgartnere ofte, at man opnår disse kontraster ved fx at sørge for flotte, beskårede hække, mere farverige planter og eventuelt en brolagt sti. En brolagt sti vil også gøre det noget nemmere for dig at komme rundt med alt de havegrej, når det er tid til at pleje din nye oase.