Tandlæge Brønshøj Tuxen skriver denne blog. Er du en af de personer som undgår at tale tæt på andre mennesker i frygt af de skal opdage din dårlige ånde? Det er med garanti noget som irriterer dig selv og folk der holder af dig. Bruger du desuden tyg-gummi og mint-drops for at maskere lugten i din mund? undgår du med vilje sociale situationer pga. din mund? Læs med her hvor vi giver dig 6 grunde til dårlig lugt fra munden.

Dårlige ånde kan faktisk været forårsaget af mange forskellige faktorer. At kende årsagerne, kan hjælpe dig med at identificere, hvor problemet opstår.

dårlige ånde

6 grunde til dårlig lugt fra munden.

1. Mad: Når du spiser mad er der som regel nogle små rester af maden som sidder tilbage i munden. Disse madrester gemmer sig på bagsiden af din mund, under din læbe og mellem tænderne. Med tiden vil disse ting blive nedbrudt og det afgiver en dårlig lugt. Munden er det første sted at maden begynder fordøjelsesprocessen. Spytten i din mund hjælper med at nedbryde maden, men det bliver tygget på. Eftersom mad fordøjes og absorberes i blodbanen kan det også give en lugt, især kraftigt lugtende mad så som løg, hvidløg og karry.

2. Opbygning af Plak: Plak er en ophobning af bakterier, som danner en belægning på tænderne. Da det er en bakterie, kan udskyde en ubehagelig lugt.

3. Tobak: Rygning eller tygge tobak giver en speciel og meget kraftig lugt. Denne lugt forbliver ofte i munden i længere tid.

4. Tandkødsygdomme: Disse sygdomme kan være ekstremt smertefulde og er ligeledes forbundet med dårlige ånde. Spytten i din mund hjælper med at fjerne døde celler på din tunge og undersiderne af kinder og tandkød. Når disse celler ikke fjernes effektivt, vil nedbrydningen af disse celler i munden forårsage en dårlig ånde. Desuden hjælper spyt med at neutralisere syrevæsker.

5. Syren fra din mave har en utrolig kraftig og sur lugt. Når denne lugt bliver transporteret op igennem spiserøret, kommer der en sur lugt i din mund. Dette kan medfører at man får halsbetændelse og derfor er det en alvorlig lidelse som også giver dårlig ånde.

6. Tør mund syndrom: Har du mindre spyt i din mund end normalt, kan det medfører dårlig ånde. Spyt hjælper som sagt med at fjerne døde celler og har du ikke nok spyt i din mund, vil cellerne få lov at blive i munden i længere tid. Dette medfører også dårligt lugt på længere sigt.

Nu ved du hvilke årsager der kan være til dårlig lugt. Få behandlet dette hurtigst da mange mennesker kan føle sig utilpas tæt på dig, men ligeledes er det ubehagelig for dig selv at lugte fra munden af.

Tandlæge Flemming Tuxen ApS
Frederikssundsvej 215
2700 Brønshøj
Tlf. 38 28 38 43