Tandsmerter

Hvis du har prøvet at have tandpine, ved du også, hvor ulideligt det kan være. Smerten vil ofte påvirke dig i alle dine vågne timer, og du kan have svært ved at koncentrere dig om selv de mindste opgaver.

Selvom smerten måske kun sidder i én tand, kan det føles som om, at nabotænderne også gør ondt. Nogle oplever også, at smerterne breder sig til kæben og ørene, og andre oplever sågar, at tandsmerterne giver dem hovedpine.

Derfor får du tandsmerter

Der kan være flere årsager til tandpine. Et ubehandlet hul er en typisk årsag. Huller i tænderne – også kaldet caries – kan være stort set symptomfrit i lang tid. Men hvis bakterierne, som er skyld i caries, får lov at trænge ned i tandroden, kan det udvikle sig til en grim tandpine.

Bakterier som trænger ned i tandroden, kan også give risiko for tandrodsbetændelse – en tilstand hvor tandnerven dør. Når det sker, kan der udvikle sig betændelse omkring roden, og det kan også give meget voldsomme smerter.

Tandkødsbetændelse og parodontose kan også give tandsmerter. Her er smerterne dog sjældent ligeså voldsomme, som dem du oplever i forbindelse med caries og tandrodsbetændelse. Endelig kan tænder, der bryder frem, også give tandpine.

Du må aldrig ignorere smerten

Smerter i tænderne er et tegn på, at noget ikke er, som det skal være. Derfor bør du altid reagere så hurtigt som muligt, når du oplever tandsmerter. Heldigvis findes der flere muligheder, hvis du har brug for en akut tandlægetid nær Frederiksberg.

Tandpine er dog ikke det eneste tilfælde, hvor akut behandling kan være nødvendig. Hvis du eksempelvis har slået et stykke af en tand af eller helt har mistet en tand, er det er også behov for at handle hurtigt. I sidstnævnte tilfælde bør du i øvrigt opbevare tanden i et rent glas vand. Det giver større chance for, at tandlægen kan sætte den på plads igen.

Sådan forebygger du tandsmerter

Da tandsmerter oftest skyldes bakterier, kan de for det meste også forebygges med daglige tandbørstninger og brug af tandtråd. Desuden er det en rigtig god idé at gå til tandlægen med jævne mellemrum, så du kan få renset i de områder, hvor det kan være svært at nå med den daglige tandpleje. Der findes masser af kompetente tandlæger på Vesterbro og omegn, og flere tilbyder ovenikøbet akutte tider, hvis du skulle opleve smerter i tænderne, som ikke kan vente.

Alhambravej Tandlægerne

Alhambravej 1

Frederiksberg C, 1826

33 22 46 16